Fekete kerámia
Bemutató ház

Fekete kerámia bemutató ház 4181 Nádudvar, Fő út 81.
Telefon: +36 (20) 423-1850 E-mail: fazekas.istvan@feketekeramia.eu

Tisztelt Vendégeink!

A hozzánk betérőket három fő részből álló programmal várjuk:

1.) A látogatók betekintést kapnak az edények készítésébe. Megnézhető a korongozás és a csak Nádudvarra jellemző díszítési mód, a síkálás! A fás kemencék hangulatos, sok ezer éves időutazásra invitálnak.

2.) A fazekas műhely mellett, egy régi parasztházban, a nádudvari fazekasság múltja tárul a látogatók elé. Az itt lévő edények a Fazekas dinasztia elmúlt 300 évét reprezentálják. A számtalan kerámia mellett egy néprajzi gyűjtemény is látható az ódon falak között. Elsősorban pásztorkellékek, hiszen a település gazdag állattartó hagyományokkal is bír.

3.) A harmadik részben a mesterség jelenével ismerkedhetnek meg. 1896-ban épült az az iparos ház, amely helyet ad a saját munkáimból álló kiállításnak.
A kiállításon az ősi formák mellett a mai kor edényei is láthatóak, amelyek szép példái annak, hogyan épülhet be a több ezer éves hagyomány a mindennapjainkba, hogyan lesz élő és modern a Népművészet. Akinek felkeltette az érdeklődését a korongozás, esetleg ki lehet próbálni az edények formázását!

A program végén vásárlásra is van lehetőség.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Ifj. Fazekas István, népi iparművész

Fekete kerámai bemutató ház

Szolgáltatásaink

  • Egyéni és csoportos látogatók fogadása (kiállítás, néprajzi gyűjtemény, fazekas mesterség bemutató)
  • Kerámia edényeket vásárolhat, illetve egyedi, névre szóló ajándékokat rendelhet esküvőkre, házassági évfordulókra, rendezvényekre, stb.
  • Kiállítások és bemutatók külső helyszíneken is
  • Nyári fazekas táborok
Nézzen be a Galériánkba!